Toplu yemek üretim firmalarında, özellikle mutfakta çalışacak personelin sağlığı, mutfak planlaması yönünden oldukça önemlidir. Çünkü büyük kazanlar ve büyük makinalar ile toplu yemek üretimi yapılan mutfaklarda iş yoğunluğu da fazladır. Her catering firmasının, kendisine özel bir çalışma biçimi vardır. Fakat bazı temel prensipler vardır ki bütün mutfaklarda değişmez ve hep aynı kalırlar. Bu tür mutfak yerleşimi ve düzenlemeleri, yıllarca kazanılmışı amaçlanmış ve kazanılmış tecrübe ve deneyim ile profesyonel mutfak şeflerinin çalışmaları sonucunda bir ihtiyaç haline geldiği için ortaya çıkmaktadır.
Catering Firmalarında Mutfak Düzeni Hangi Alanlarda Önem Taşır?
İşinde ve alanında başarılı bir catering firmasının mutfak düzeni, yemeklerin hazırlanmasında kullanılacak malzemelerin satın alınmasından, hazırlanan yemeklerin servisine kadar etkili bir yemek akışı çerçevesinde tertiplenmiş olması gerekmektedir. Bu yüzden catering firması olarak sizlere sunulan zaman, emek ve ürün faktörlerinden en uygun düzeyde yararlanmak gerekir.
Mutfak Planı Yaparken Göz Önünde Bulundurulması Gereken Alanlar;
Menünün Türü: Mutfak planlaması denilince profesyonel bir catering firmasına göre, yemek menüsünde herhangi bir değişiklik yapıldığı zaman bile, mutfak malzemelerinin yerlerinde değişikliğe bile gerek kalmadan yeni menünün hazırlanmasına gerekli olanağı sağlayan bir mutfak planıdır.
Servisin Şekli: Toplu yemek hizmeti, hizmet alan kişilere hangi şekilde yemek veya servis hizmeti sunuyorsa, yerinde yemek üretimi hizmeti sunan Kübra Catering tarafından, mutfak planı da buna bağlı olarak yapılmaktadır. Çünkü tıpkı yemek üretimde olduğu gibi servis sağlayan profesyonel personelleri de işlerini olabildiğince hızlı ve aynı zamanda kolay servis yapabilecek şekilde hazırlanmalıdır. Gerekli olan hızı ve pratikliği yakalamak için catering firmasının mutfağı mümkün olduğu kadar yemek servisi yapılacak alana yakın bir yerde bulundurulması gerekir.
Yemeğin Hazırlandığı Mutfaktaki Bazı Noktalarda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Başarılı bir mutfak planlamasında, çalışanlar için rahat bir hareket düzeni oluşturulabilecek, kolay temizlenebilir ve düz bir zemine sahip olmalıdır. Duvarlar ses geçirmeyen neme dayanıklı ve kolay temizlene bilir bir yapıya sahip olmalıdır. Duvarlar tavana kadar fayans kaplı olmalı, bu mümkün değilse en az 2 m yüksekliğe kadar fayans döşenmelidir. Fayans bitiminden tavana kadar olan kısım ise küflenmeye dayanıklı boyalarla boyanmalıdır.
İşyerleri, fabrikalar, okullar, şantiyeler ve kamplarda ki personel için gerekli her yerde sözleşme bazında toplu yemek hizmetlerini en iyi şekilde sunarız.
Teklif İsteyinTEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al