1/2 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
1/2 çay bardağı Sıvı Yağ
1 büyük Soğan
2 adet Kabak
1-2 adet Patlıcan
2 adet Havuç
2-3 adet Patates
3 adet Yeşil Biber
3-4 adet Domates
½ tatlı kaşığı Kekik
Tuz
Kıyılmış Maydanoz
Önce etler yarım çay bardağı sıvı yağ ile beraber kavrulmak için tencereye alınır. Suyunu çekene kadar kısık ateşte biraz diri bırakacak şekilde pişirilir. Çünkü fırında da pişecektir. Ocaktan almaya yakın soğanlar, tuz ve kekik eklenerek karıştırılır. Patlıcan, kabak ve patatesler iri küpler halinde doğranır. Havuçlar küçük küpler halinde, biberler yemeklik olarak, domatesler soyularak küp küp doğranır. Ayrı bi tencerede 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde havuçlar kavrulur. 5 dakika sonra patatesler eklenir. Ardından biberler eklenir. Son olarak kabak, patlıcan ve tuz ilave edilip 10 dakika kavrulur. Fırın tepsisine önce etler, sonra pişen sebzeler eşit şekilde dökülür. En üste ise doğranmış domatesler serpilir. 1 su bardağı su eklenerek önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Servis kısmında ise üzerine maydanoz serpilir.
TEKLİF AL
Catering ve Tabldot Yemek Teklifi Al!
Teklif Al